Live

Și sistemul privat de sănătate riscă să intre în criză de personal

Data publicării:

Migraţia medicilor a produs o criză de personal nu doar în sistemul de stat, ci şi în cel privat. Şi în curând urmează criza asistenţilor medicali. Este ceea ce susţine patronul unei reţele medicale private din ţara noastră, care mai spune că în lipsa unor măsuri pe termen lung, efectul va fi copleşitor în cel mult 5-10 ani.

„Ei fac şcoală 12 ani, fac facultate 6 ani, după care fac specializare 3 ani, fac primariat şi aşa mai departe. Vreo 20 de ani ca să ajungă să profeseze. Ceea ce se va simţi - vârfurile din facultate nu mai sunt prinse, şefii de promoţie nu prind România. Peste 5-10 ani începem să vedem această pierdere de medici. La Ministerul Sănătății trebuie un plan de termen lung. Dacă se schimbă guvernanța şi vine altul, degeaba. Proiectul trebuie să fie pe 8-15 ani. Dacă facem pe 6 luni, o să ne scufundăm”, a declarat la Digi24 Mihai Marcu, patronul rețelei MedLife.

Despre toate acestea, dar şi despre ce înseamnă medicina ca afacere particulară, aflați din emisiunea „În faţa ta”, diseară, de la miezul nopţii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șefa ASSMB avertizează: Spitalele nu mai au suficienţi medici. Nu vom mai putea asigura continuitatea actului medical

Spitalele din Buzău şi Ploieşti fac schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze

Europa rămâne fără doctori: prea departe, prea bătrâni, prea puțini. „Prăbușirea domeniului sanitar este iminentă” (Politico)

18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor lungi, naturale sau false, date cu ojă sau cu gel

Partenerii noștri