Live

Streinu-Cercel: Focarul e un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România e substanţial redus

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a precizat într-o conferinţă de presă că riscul ca noul coronavirus din China să ajungă în România este extrem de redus. El a spus că Institutul are toate capabilităţile pentru a primi, diagnostica şi trata potenţialii pacienţi.

"Majoritatea sunt forme ușoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară.

China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus.

Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți", a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. 

Streinu-Cercel a declarat că sunt informaţii oficiale că sunt 51 de persoane care s-au vindecat. Majoritatea s-au vindecat chiar dacă nu au fost diagnosticaţi, fiind vorba despre forme uşoare ale bolii.

"Urmărim orice persoană care intră în ţară şi a avut legătură cu China în ultimele 14 zile.", a adăugat Streinu-Cercel.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri