Live

Un bărbat a așteptat 7 ore, în dureri puternice, pe masa de operații, pentru o intervenție chirurgicală

Data actualizării: Data publicării:

Un bărbat de 40 de ani din Dolj care avea dureri mari a aşteptat şapte ore duminică seară pe masa de operaţie la Spitalul de Urgenţă Craiova până să înceapă intervenţia chirurgicală. Medicul de gardă s-a încăpăţânat să îl opereze în altă sală decât în cea care lucrează de obicei, iar chinul pacientului s-a încheiat doar când directorul a chemat un doctor de acasă. Şocată de ce a trăit, victima vrea să facă plângere oficială.

Bărbatul i-a cerut socoteală doctorului pe care vrea să îl reclame la Colegiul Medicilor. A ajuns dumincă la prânz la secţia de urgenţe de la Spitalul Judeţean din Craiova cu dureri în zona genitală, iar medicul de gardă a considerat că trebuie operat imediat şi l-a dus în sala de operaţii de la Urologie. Urologul nu s-a atins însă de pacient, pe motiv că după ora 15 nu mai are ajutoare în sala lui de intervenţii. A refuzat să îl opereze în altă sală.

Discuție pacient - jurnalist Digi24:

- L-am rugat pe domnul doctor să mă coboare un etaj mai jos să mă opereze şi a refuzat.

- Aveaţi dureri?

- Da, foarte mari.

- Ce vi se spunea?

- Că nu are cu cine.

Medicul care a refuzat să opereze pacientul în altă sală, deşi bărbatul era pe masa de operaţii, insistă că nu el este de vină.

Da (n.r. Am stat 7 ore cu pacientul în sala de operație). Numai eu cu pacientul fiindcă asistenta şefă şi responsabila de bloc operator refuză permanent să facă program tura a doua şi a treia în blocul operator”, afirmă Mugur Riza, medic urolog.

Durerile pacientului au luat sfârşit după şapte ore, când l-a operat un urolog chemat de acasă.

Am fost sunat de către managerul spitalului că este o problemă. Ca atare eu mi-am făcut datoria”, afirmă Paul Tomescu, medic urolog.

Directorul spitalului consideră la rândul lui că a făcut tot ce putea.

Eu mi-am prezentat scuzele acelui pacient, din fericire viaţa nu i-a fost pusă în pericol, dar a fost un timp de aşteptare inutil”, declară Alin Demetrian, manager spital.

Medicul care a refuzat timp de şapte ore să opereze un pacient este acum subiectul unei anchete interne făcută de spitalul judeţean Craiova.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simona Halep a primit wild card pentru Trophee Clarins, turneu care va avea loc la Paris

Un bărbat din Craiova, arestat după ce a încălcat un ordin de protecție. A fost acasă la fosta lui soție și a bătut-o

Doi angajați de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova au fost accidentați de un șofer bulgar. O femeie a murit

Incendiu la sediul unei primării din Dolj: Arde acoperişul clădirii. Planşeul s-a prăbuşit în două camere

Partenerii noștri