VIDEO. De unde se poate descărca adeverința de vaccinare
Peste 3 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID, iar fiecare dintre ei a primit la finalul procedurii o adeverință. Ea ar putea fi documentul care le deschide calea spre vacanțe, petreceri și festivaluri fără restricții. Pentru cei care nu știu, documentul poate fi obținut și ulterior imunizării. Adeverința poate fi descărcată foarte simplu din registrul vaccinărilor, iar aproape 200 de mii de români și-au descărcat deja documentul. Iată care este, pas cu pas, procedura.
Medic: Omicron ar putea fi altfel în România
Alexandru Rafila: Vaccinarea în România, mai bună în realitate decât în statistici
Ce a însemnat un an de vaccinare anti-COVID în România
Alexandru Rafila: Românii nemulțumiți de carantină puteau să se vaccineze sau să se testeze
Medic: Doar o minune ne mai poate salva
Ce ne așteaptă de sărbători? Alexandru Rafila schimbă abordarea
Mituri despre vaccin, demontate de un cercetător de la Institutul Cantacuzino
Ludovic Orban: Nu votez legea certificatului verde în forma în care e acum
CTP: Mă bate gândul să trec la musulmani
Adeverința de vaccinare se poate descărca de pe site-ul https://adulti.renv.ro/users/login. Trebuie dat clic pe spațiul roșu din stânga unde scrie „Apasă aici obținerea adeverinței electronice de vaccinare” și va apărea o pagină despre stocarea informațiilor cu date personale.
Trebuie bifate cele două căsuțe, că am citit și că suntem de acord cu termenii și condițiile, și apoi apare un câmp unde vom completa codul numeric personal și numărul de telefon pe care l-am folosit și la programarea în platformă.
Apăsăm „autentificare” și vom primi imediat pe telefon un SMS cu un cod format din șase cifre pe care îl vom introduce în următoarea căsuță.
Vom fi anunțați că putem să descărcăm adeverința electronică, dăm clic pe câmpul verde și imediat vedem documentul, pe care îl putem salva pe calculator sau telefon sau îl putem tipări direct.
Documentul conține informațiile atât în limba română, cât și în limba engleză - date de identificare, tipul de vaccin administrat, data la care a fost făcut vaccinul (prima doză și rapelul) și date despre centrul de vaccinare unde am fost imunizați.
Editor : Luana Pavaluca
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News