AUR organizează protest împotriva „vaccinării obligatorii”. Rafila: Nu pot să explic ce gândește domnul Simion. Are o gândire complexă

Data publicării:
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, sustine o conferinta de presa la sediul ministerului din Bucuresti, 11 ianuarie 2023
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Foto: Sabin Cirstoveanu/Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reacționat după ce reprezentanţii AUR au anunțat că joi vor organiza un protest împotriva vaccinării, despre care aceştia spun că va deveni obligatorie în România. Acesta atrage atenția că este absolut iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false, mai ales că în Strategia Naţională de Vaccinare nu se regăseşte nicio prevedere care să indice faptul că vaccinarea va deveni obligatorie.

„Eu nu pot să vă explic ce gândeşte domnul Simion. Nici nu îmi propun acest lucru. Dânsul are o gândire complexă şi atunci eu nu pot să fac astfel de comentarii. În mod evident nici noi ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, nici medicii de sănătate publică care au lucrat la această strategie nu au adus nici măcar în discuţie această idee a obligativităţii vaccinării. Ea nu se regăseşte nicăieri în text, dar asta nu înseamnă că noi, ca profesionişti în domeniul sănătăţii, nu suntem datori să informăm corect publicul în ceea ce priveşte vaccinarea”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri la Antena 3 CNN, potrivit News.ro. 

Ministrul Sănătăţii a adăugat că România are o scădere a ratei vaccinării şi am ajuns la coada clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte vaccinurile tradiţionale adminitrate copiilor.

„Avem această datorie datorită profesiei noastre, pe de o parte, dar şi din cauza scăderii acoperirii de vaccinare în ultimii 15 ani în România, încât am ajuns la coada UE în ceea ce priveşte vaccinurile tradiţionale care se administrează copiilor. Ori lucrul acesta poate să afecteze serios sănătatea tinerii generaţii şi mi se pare absolut iresponsabil să induci, să transmiţi mesaje false care nu sunt regăsite nicăieri în textul unui act normativ”, a completat el.

Reprezentanţii AUR au anunţat că vor organiza un protest, joi de la ora 11.00, împotriva Strategiei Naţionale de Vaccinare pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii. Aceştia precizează că această strategie „nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării” şi solicită ministrului Alexandru Rafila să retragă imediat Strategia Naţională de Vaccinare.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri