Live

Gafele oficialilor români legate de steagurile altor țări, în presa internațională

Data actualizării: Data publicării:

Ambasadorul Marii Britanii a fost primit de primarul municipiului Buzău, în urmă cu două luni, și a fost așezat lângă steagul Islandei. Gafa, aspru criticată pe internet, a fost prezentată recent în presa internațională.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a șters fotografia la scurt timp după ce și-a dat seama de greșeală, însă ulterior a publicat-o din nou, relatează Euronews.

Primarul Buzăului a avut o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii la București, pe 17 mai, cu ocazia Centenarului Marii Unirii. Constantin Toma l-a întâmpinat însă pe Paul Brummell cu drapelul Islandei pe masă.

Un incident asemănător a avut loc în urmă cu două săptămâni, la inaugurarea Consulatului Estoniei de la Constanța. Atunci, steagul Republicii Estonia a fost arborat invers în sala de protocol de la Universitatea Ovidiu, unde premierii celor două țări au ținut discursuri înainte ca noul consul să depună jurământul.

Gafa celor care au amenajat sala a fost sesizată imediat după intonarea imnurilor celor două țări, chiar de premierul eston Juri Ratas. Demnitarul s-a îndreptat spre steag, l-a scos de pe lance și l-a arborat corect.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii surprind Guvernul de la Londra. Declarația ambasadorului Marii Britanii la București

La ce să se aștepte românii după Brexit? Răspunsul ambasadorului Marii Britanii

VIDEO. Colinde româneşti cântate de ambasadorul britanic

Ambasador la final de mandat: Este important ca toate schimbările să nu împiedice lupta anticorupție. Interviu cu Paul Brummell

Partenerii noștri