Live

Bărbat de 66 de ani, ținut în lanțuri și obligat să cerșească

Data actualizării: Data publicării:

Un nou caz de exploatare și violență, care amintește de cel al bătrânului de la Brașov, s-a petrecut în Sebeș, județul Alba. Doi soți au profitat de starea de vulnerabilitate a unui bărbat de 66 de ani ținându-l în sclavie, sechestrat într-un grajd. L-au obligat să muncească în gospodăria lor și ocazional să cerșească pe la biserici. Mai mult, au depus dosar ca să-i încaseze și pensia.  Calvarul a durat mai bine de șase luni.

Totul a început în vara anului trecut, când victima s-a deplasat  la domiciliul lui Dumitru Bumbu pentru a recupera o sumă de bani care i se cuvenea. Reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia. Din acel moment, victima nu a mai fost lăsată să plece. Dumitru Bumbu și soția sa, Silvia Bumbu, l-au sechestrat pe bărbat într-un grajd de la domiciliul lor, obligându-l  să muncească în gospodărie și ocazional să cerșească, informează un comunicat DIICOT.

Victima era permanent supravegheată de cei doi soți, pentru a nu fugi. Bărbatul a fost lovit cu diverse obiecte contondente și cu lanțul, în mai multe rânduri. Era obligat să facă diverse munci, amenințat și agresat fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns. Pe timpul nopții era închis într-un grajd a cărui ușă era ferecată cu un lacăt.

Bărbatul a fost prost hrănit, i se dădea puţină mâncare și de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

Mai mult, la solicitarea celor doi soți, persoana vătămată și-a stabilit domiciliul la adresa lor din municipiul Sebeş,  aceştia fiind interesați  și de obținerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare  pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

De asemenea,  bărbatul a fost obligat să cerșească în folosul celor doi soți. Aceştia îl transportau pentru a cerși la diferite biserici din Tărtăria, Vințu de Jos și la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu. Aici a fost, de altfel, depistat de polițiști, duminică, 1 aprilie, în timp ce cerșea.

Medicii care l-au examinat au constatat că bărbatul suferise mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.  Rănile erau destul de recente, fiind provocate cu maximum 10 zile în urmă.

Autoritățile au făcut o percheziție la domiciliul soților Bumbu, unde găsit și ridicat actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia, precum şi obiecte contondente care probabil au fost folosite pentru agresarea victimei.

Marți,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bumbu Dumitru şi  Bumbu Silvia, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4

„Comunitatea știa”: Prima reacție a ministrului Familiei, cu privire la șocantul caz de sclavie din Brașov

Român condamnat în Italia la 10 ani și 8 luni de închisoare, reținut în Dolj. Ar fi obligat o fată de 14 ani să se prostitueze

Mărturii cutremurătoare în cazul de sclavie din Giurgiu: „Mi-a spus că dacă plec mă leagă de mașină și mă târăște în urma ei”

Partenerii noștri