Exclusiv „Comunitatea știa”: Prima reacție a ministrului Familiei, cu privire la șocantul caz de sclavie din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PALATUL VICTORIA - SEDINTA DE GUVERN - 21 DEC 2023
Foto: Natalia Intotero / Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a comentat într-o intervenție prin telefon la Studio Politic, de la Digi24, cutremurătorul caz de sclavie de la Brașov. Potrivit DIICOT, un copil de 13 ani a fost exploatat și ținut în cușcă de propriii părinți.

Natalia Intotero se afla miercuri la Brașov, unde a avut loc lansarea campaniei „Fără Bariere”, o inițiativă care își propune, conform Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse „să spargă barierele tăcerii și să aducă la lumină TOT Adevărul Despre Droguri”.

Aceasta a declarat printr-o intervenție telefonică, la Digi24, că „din păcate” a aflat despre acest caz de la șeful DIICOT Brașov, care a și informat-o cât timp a durat instrumentarea cazului și că poate timpul ar fi fost mai scurt „pentru a curma drama acestui băiețel” dacă s-ar fi sunat la numărul unic de urgență pentru copii.

„E foarte important să se sesizeze la telefonul de urgență al copilului 119. În cazul de față, cum acest copil probabil nu a avut un telefon, comunitatea. Pentru că de atâta timp, eu nu cred că cineva din comunitate nu a auzit sau nu a văzut. Se află lucrurile și într-un oraș cu mai multă populație, darămite într-o zonă rurală”, a spus Natalia Intotero.

Ministrul a subliniat că în astfel de cazuri este important să fim solidari.

„În cazul în care auzim sau întâlnim astfel de cazuri, de urgență sunați la telefonul de urgență al copilului 119 sau 0800500333. Și statul intervine rapid”, a spus Intotero.

Ministrul familiei a precizat că și prin campania „Fără Bariere” se intenționează încurajarea tinerilor de a cere ajutor și a semnala cazuri ca acesta de la Brașov.

Referitor la viceprimarul PSD Gheorghe Boboia, care este anchetat după ce sătenii au spus că băiețelul a fost închiriat de părinți pentru a munci pe moșia acestuia, Natalia Intotero a menționat faptul că „indiferent că este vorba de un primar care este de la PNL sau un viceprrimar care este de la PSD, sau de la USR, sau de la AUR, astfel de oameni care ajung la aceste atitudini, nu au ce să caute în funcții publice”.

„Este inuman. Acel om, mă întreb, nu o avea și el copii? N-o avea și el în jurul lui rude cu copii de o vârstă asemănătoare acestui copil?”, a mai spus Natalia Intotero la Studio Politic.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri