Mărturii cutremurătoare în cazul de sclavie din Giurgiu: „Mi-a spus că dacă plec mă leagă de mașină și mă târăște în urma ei”

Data publicării:
O familie este suspectată că a profitat de mai multe persoane cu dizabilități.
O familie este suspectată că a profitat de mai multe persoane cu dizabilități. Foto: DIICOT

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore în cazul șocant de sclavie din județul Giurgiu. Între timp, ies la iveală noi detalii despre modul în care cel puțin șase oameni cu handicap au fost ținuți în condiții mizere, fără mâncare și medicamente, și puși la muncă forțată fără să primească nici un ban în schimb. Victimele le-au mărturisit anchetatorilor că ar fi vrut să plece, dar erau bătute și amenințate în permanență.

Doi bărbați, tată și fiu, sunt acuzați că din 2021 și până în prezent, au exploatat 6 persoane cu dizabilități. Le-ar fi ținut fără mâncare, în frig, în condiții mizere, fără medicamente și le-au luat actele și telefoanele, să fie siguri că nu pleacă. Le-au promis bani în schimbul muncilor prestate în gospodărie și la câmp. Nu i-au plătit însă. În schimb, erau loviți și amenințați.

„Mi-a spus că dacă voi pleca mă va lega de mașină și mă va târi în urma ei”, le-a mărturisit una dintre victime anchetatorilor.

Și celelalte au spus că nu au plecat fie pentru că nu aveau bani, fie pentru că le era teamă de cei doi bărbați.

Fără bani și mâncare, oamenii povestesc cum erau nevoiți să meargă la pomeni în cimitir ca să nu moară de foame.

„Mă spălam afară la lighean, în spatele grajdului. Mai mâncam și de la cimitir când erau înmormântări”, spune o victimă.

Cei doi bărbați sunt cercetați pentru trafic de persoane în formă continuată.

În urmă cu aproape 8 ani, un alt caz de sclavism cutremura România. La Berevoești, polițiștii au descoperit o rețea întreagă, care, timp de 12 ani a exploatat și torturat 40 de persoane, inclusiv minore și oameni cu dizabilități. Polițiștii au găsit victimele ținute în lanțuri. 38 de „stăpâni de sclavi”, așa cum au fost ei supranumiți, au primit condamnări cuprinse între 3 ani și 19 ani de închisoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri