Live

Cazul bărbatului din Vaslui declarat mort de soție a ajuns în presa internațională

Data actualizării: Data publicării:

Povestea lui Constantin Reliu, bărbatul care a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului său, pentru că a făcut contestație prea târziu, a fost relatată de presa din întreaga lume.

Associated Press a preluat cazul lui Constantin Reliu, relatat de Digi24 aici și aici, și titrează: „Mortul care umblă: Instanța respinge solicitarea unui român de a fi declarat viu”. Agenția de presă precizează că solicitarea bărbatului din județul Vaslui a venit prea târziu și de aceea a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

Bărbatul de 63 de ani a fost declarat mort de soție, după ce a plecat în 1992 în Turcia și din cauza neînțelegilor a rupt legătura cu familia.

Supărată, femeia a obținut în urmă cu doi ani declararea decesului. În luna ianuarie a acestui ani, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat.

Știrea de agenție a fost preluată și de presa din Marea Britanie, Franța și SUA. 

Le Figaro, care citează AFP, relatează că „în țara celui mai cunoscut mort-viu de pe planetă” a apărut în instanță un bărbat care vrea să arate că este în viață, însă această dovadă nu a fost suficient de convingătoare.

The Guardian, care a preluat o imagine de la Digi24, titrează: „O instanță din România îi spune unui bărbat că nu e viu”.

Tabloidul Daily Mail relatează că „Un bărbat nu a reușit să convingă judecătorii că a fost declarat mort în mod greșit după ce a făcut contestație prea târziu”.

Peste ocean, povestea lui Constantin Reliu a fost preluată de The New York Times și de ABC News.

The Balkan Insight amintește că bărbatul a trăit în Turcia în ultimii 26 de ani și că ultima dată și-a vizitat familia în 1999.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Bârlad. A fost găsită conştientă, dar nu a putut spune cum s-a produs incidentul

Două stații GPL din Vaslui au fost închise după controale. Una aparținea firmei Flagas, implicată în exploziile de la Crevedia

Un bărbat a fost mușcat de un tigru la Grădina Zoologică din Bârlad după ce a băgat piciorul în cușca animalului

Bărbat în şoc anafilactic după ce a fost înţepat de insecte într-o pădure din comuna Zorleni

Partenerii noștri