Live

Jandarmeria, către cei care vor să-i întoarcă spatele la parada de 1 Decembrie: „Se descalifică ca oameni”

Data actualizării: Data publicării:

Mai sunt cinci zile până la evenimentele organizate de 1 decembrie. Oficialii şi o parte a societăţii civile invită la celebrarea Centenarului, dar există şi o altă parte care consideră că 1 Decembrie e momentul potrivit pentru sărbătorirea libertăţii, a unirii împotriva abuzurilor Puterii asupra justiţiei.

În mediul online este mare fierbere pentru organizarea unor proteste antiguvernamentale, iar Jandarmeria Română răspunde provocator acestor iniţiative, numindu-i antiromâni pe organizatorii mişcărilor.

Citește și Adevăratul plan al președintelui. Ce urmărește Iohannis prin blocarea numirii miniștrilor PSD

„Este o opțiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”, se arată în comunicatul transmis DCNews.

Pe Facebook a fost organizat un eveniment la care și-au exprimat participarea câteva mii de persoane. Potrivit acestuia, românii sunt invitați să se întoarcă cu spatele atunci când la parada militară de 1 decembrie va defila Jandarmeria, în semn de protesta pentru modul violent în care a intervenit la protestul diasporei din 10 august.

De asemenea, Jandarmeria a mai spus că s-a pregătit intens pentru paradă și că astfel de gesturi ofensează în primul rând statul român: „Acești jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România”.

Instituția și-a exprimat totuși speranța că românii nu vor proceda în acest fel.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Căzut în dizgrație, Șoigu anunță parade uriașe, cu 150.000 de militari, de Ziua Victoriei în Rusia

O femeie de 101 ani este confundată cu un bebeluș de fiecare dată când zboară cu avionul

Un centenar din New York dezvăluie cele 3 secrete care l-au ajutat să trăiască 101 ani

„Vă rog să nu îmi faceți dosar de pedofil!”. Chemată la un furt, o jandarmeriță din Baia Mare a prins un bărbat care viola copii

Partenerii noștri