Un centenar din New York dezvăluie cele 3 secrete care l-au ajutat să trăiască 101 ani

Data publicării:
mâini batran
Foto: Profimedia

I. Roy Cohen a împlinit 101 ani în octombrie 2023. Fostul CEO a spus că ambiția sa și proiectele de care s-a ocupat după ce a ieșit la pensie l-au ajutat să trăiască atât de mult. Sfaturile lui pentru cei care vor să aibă o viață lungă includ consumul de pește și legume proaspete și plimbările zilnice, relatează Business Insider.

În 1922, când s-a născut Cohen, ferma părinților săi nu avea apă curentă sau electricitate. Soba cu lemne din bucătărie încălzea toată casa, iar toaleta era într-o anexă.

„Traiul de zi cu zi era greu”, a povestit Cohen, un imigrant din a doua generație, pentru Business Insider.

Dar educația lui l-a motivat să țintească la mai mult.

„Îmi amintesc că am cărat găleți cu apă la cotețele de găini, câte una în fiecare mână. Îmi era frig. Mi-am spus că nu vreau să trăiesc așa toată viața”, spune el.

Cohen, care a mers la o școală cu o singură clasă, a primit o bursă la o facultate de agricultură, unde a obținut o licență în microbiologie și un master în biochimie și nutriție.

O companie farmaceutică l-a angajat cu un salariu de 3.900 de dolari pe an. S-a căsătorit, a avut trei copii și a devenit directorul general al unei alte firme farmaceutice.

Acum are 101 de ani, trăiește încă în casa lui și e sănătos. Își gestionează finanțele, supraveghează renovările și este interesat de filozofie.

„Mă mențin în formă, mental și fizic”, a spus el.

El a spus că a învățat o serie de lecții privind longevitatea de-a lungul anilor și a dezvăluit câteva dintre ele.

Fii ambițios

Cohen a spus că „a plecat de la zero” pentru a deveni CEO. Și-a asumat riscuri în carieră, cum ar fi trecerea de la cercetare la un rol în publicitate, la prima companie de medicamente la care a lucrat, în ciuda faptului că nu avea experiență.

Cohen și-a petrecut cariera de 55 de ani la trei companii, culminând cu funcția de CEO la ultima dintre ele.

A călătorit prin lume – atât pentru afaceri, cât și în vacanțe, înainte de a se pensiona la 81 de ani.

„Ideea de pensionare anticipată este îngrozitoare pentru mine”, a spus el.

Cohen adaugă că secretul unei cariere de succes – și al longevității în general – este să ieși din zona de confort.

„Dacă vrei ceva destul de mult, dacă simți că ceva nu este în regulă și ai nevoie de o schimbare, vei găsi o cale să reușești”, a adăugat el.

Prețuiește-ți relațiile

Cohen, care avea șapte frați și surori, a spus că a învățat să „se înțeleagă cu alți oameni”, adesea din necesitate. Copilăria sa s-a învârtit în jurul relațiilor cu frații săi.

„Dacă locuiești cu o alți oameni, nu poți fi solitar și egoist ca și cum ai fi singura persoană din familie”, explică el.

Prima sa căsătorie a fost anulată după mai puțin de un an. A fost trist, a spus el, dar experiența l-a ajutat să înțeleagă ce parteneră de viață își dorește.

„Am fost precaut în ceea ce privește o nouă relație”, a spus el, adăugând că a găsit „femeia potrivită” în a doua sa soție, Joan, o profesoară, care a murit în urmă cu șase ani, la 83 de ani.

„A durat ceva timp să ne adaptăm unul la celălalt, dar, ca toate lucrurile, trebuie să lucrezi la asta. Nu este bine dacă mergi pe o atitudime negativă fără a comunica în mod corespunzător”, spune el.

El i-a îndemnat pe tineri să facă la fel: „Ar trebui să-ți păstrezi mintea deschisă și să asculți punctul de vedere al celuilalt.”

Dieta mediteraneană și plimbări zilnice

Cohen crede că longevitatea lui are un element genetic. Tatăl și mama lui au murit la 86, respectiv 90 de ani. Totuși, el a spus că există câteva reguli simple pe care le-a urmat de-a lungul vieții.

Bărbatul de 101 ani, care spune că singurele sale probleme de sănătate sunt legate de prostată, este un adept al dietei mediteraneene, populară printre miliardari precum Jeff Bezos, care a mâncat faimoasal „caracatiță la micul dejun”. Milionarul Bryan Johnson urmează, de asemenea, aspecte ale dietei și își vinde propriul ulei de măsline „de longevitate”.

Dieta conține ingrediente relativ accesibile ca preț, care sunt ușor de preparat. Cohen evită alimentele procesate și carnea în favoarea peștelui proaspăt, a legumelor și a uleiului de măsline.

„Dacă vreau o gustare, mănânc o bucată de conopidă, un morcov sau un ardei roșu. Mănânc multă varză și salată”, ”, a spus Cohen.

El a spus că a încorporat fitness-ul în viața sa, începând cu munca de la fermă. Și acum face plimbări zilnice în jurul casei și crede că asta îl ajută să se mențină în formă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri