Live

Jucării cu laser, posibil periculoase pentru copii. ANPC s-a autosesizat

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă pe piaţa din România a unor jucării cu laser prezumtiv periculoase pentru copii şi a demarat controale în regiunea Bucureşti-Ilfov, în locuri unde s-ar putea afla la comercializare astfel de jucării, informează ANPC printr-un comunicat, potrivit Agerpres.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la existenţa, pe piaţa din România, a unor jucării cu laser, cu potenţial pericol pentru copii, la utilizare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi a început controalele în locuri de comercializare din regiunea Bucureşti-Ilfov pentru început, urmând să se extindă la nivelul întregii ţări, locuri în care s-ar putea afla la comercializare loturi prezumtiv periculoase din această categorie de jucării”, se menţionează în comunicat.

Totodată, ANPC a discutat deja colaborarea cu laboratoare omologate/acreditate de profil, în vederea verificării potenţialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de jucăriile în cauză şi a testării acestora, într-o manieră ştiinţifică.

„Ca atare, în cel mai scurt timp, vom aduce la cunoştinţa publicului rezultatele controalelor şi cercetărilor noastre în legătură cu această chestiune şi, în funcţie de rezultat, vom alerta, dacă este cazul, şi piaţa europeană prin Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare RAPEX referitor la această clasă de risc", precizează reprezentanţii ANPC.

Editor web: Cristina Tudor

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum puteți avea pe masa de Paște ouă roșii frumos colorate. Recomandări și trucuri pentru vopseaua pe care să o folosiți

NASA a primit o transmisiune prin laser de la 225 de milioane de kilometri distanță

Ce trebuie să știm când cumpărăm produse de Paște. Șeful ANPC: Nu recomandăm achizițiile din locuri neautorizate. E foarte important

Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC, LIVE la Interviurile Digi24.ro

Partenerii noștri