Live

Ministrul Muncii promite ajutoare și bani de la Guvern celor afectați de tornadă

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul muncii, Marius Budăi

Autoritățile evaluează acum pagubele pentru a trimite ajutoare în zona lovită de tornadă. Ministrul Muncii a explicat la Digi24 care sunt intențiile Guvernului.

Marius Budăi, ministrul Muncii: Avem echipe care s-au deplasat acolo, am beneficiat de informații de la ISU și încercăm să centralizăm datele, să i le dăm premierului Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea ca să luăm decizia de a emite o hotărâre de Guvern și de a veni în sprijinul oamenilor atât cât avem atribuții la Ministerul Muncii. Se vor acorda cum s-a acordat și în alte cazuri anumite sume de bani pentru aceste persoane.

Acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituţiei Prefectului din respectivul judeţ.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți

Ciolacu: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. S-a clocit şi s-a organizat tot acel atac

SUA, lovite de tornade puternice. Mai multe case au fost inundate, copacii au fost smulși din rădăcini

Partenerii noștri