Live

CFR. O firmă i-a vândut salopete la mâna a doua, la preţ de echipamente noi

Data actualizării: Data publicării:

O firmă a vândut celor de la Căile Ferate salopete folosite, la preţ de echipamente de protecţie noi. Şi a ascuns cu petice inscripţiile de firmă, deja brodate pe salopetele la mâna a doua. Hainele au ajuns la angajaţi, care fie s-au revoltat din cauza situaţiei, fie au făcut haz de necaz. Poliţia anchetează acum pentru înşelăciune firma care a livrat salopetele folosite.

După ce Regionala Căilor Ferate Braşov a anunţat că vrea să cumpere 1600 de salopete, cei de la firma din Bucureşti care a câştigat licitaţia s-au gândit că fac un ban uşor. Cu o mostră nou-nouţă, au reuşit să convingă oficialii că toate salopetele sunt la fel. Doar că la angajaţi au ajuns 1663 de salopete second-hand, la preţ de salopete noi - 52 lei, pe bucată.

„Există pericolul ca acea salopetă, dacă prezintă urme de uzură, să ne trezim că se rupe, se agaţă şi îl atrage pe om într-un mecanism în mişcare”, spune Georgel Petrache, preşedinte Sindicatul CTF Braşov.

Angajaţii au dat salopetele înapoi, iar compania de căi ferate a făcut plângere penală împotriva firmei care le-a livrat. Prejudiciul calculat de Regională este de aproximativ şase mii de lei. Reprezentanţii firmei cu care a fost încheiat contractul spun că doar 100 de salopete au fost uzate şi că totul s-a întâmplat dintr-o eroare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Tatăl meu `a explodat`!” A spus totul după 7 ani: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un tren care circula pe ruta Piteşti-Bucureşti Nord a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 310 minute

În minivacanţa de 1 Mai şi Paşte vor circula mai multe trenuri în țară. Anunțul CFR

Călătoriile cu trenul pe distanțe mai scurte ar putea fi mai ieftine. Anunțul Ministerului Transporturilor

Contractul pentru 62 de trenuri noi, anulat de instanță. Grindeanu: Nu e neapărat pierdere, sunt convins că va exista o reevaluare

Partenerii noștri