Live

Pilonul II de pensii, ultima rundă de negocieri. Administratorii fondurilor lipsesc de la întâlnire

Data actualizării: Data publicării:
Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro

Negocieri pe ultima sută de metri despre Pilonul II de pensii, aşa cum va arăta aceasta în „Ordonanţa lăcomiei” modificată. Ministrul Finanţelor, ministrul Muncii şi conducerea ASF vor stabili azi ce condiţii vor fi impuse fondurilor de pensii. La aceste discuţii nu vor participa însă şi reprezentanţii celor șapte societăţi care administrează fondul de pensii.

Firmele care administrează fondurile de pensii au trimis la ministerul Finanțelor o variantă de modificare a OUG 114. Acolo au ridicat problema capitalului social și exista unor praguri pe care ar fi trebuit să le îndeplinească aceste companii.

Ministrul Finanţelor va discuta despre cum să schimbe fondurile de pensii, mai exact prevederile care se referă la pilonul II în cadrul Coaliției. Decizia este politică și va fi luată la nivel de lideri PSD şi ALDE.

Discuţia pe fondurile de pensii se anunţă complicată. Administratorii, cei şapte, cer reducerea serioasă sau eliminarea cerinţelor de capital. Ar trebui să aducă de acasă 800 de milioane de euro, la jumătate anului şi completare la final de an.

De partea cealaltă, finanţele vor să cedeze puţin. Ultimele informaţii venite neoficial ar fi că se pot reduce cerinţele de capital cu 20% şi se elimină etapa de majorare de la jumătate anului. Prea puţin. Statul pare să încerce să smulgă mai mult de la administratorii celor peste 10 miliarde de euro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Victor Ponta a dat statul român în judecată, inclusiv DNA și procurorul care l-a trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari

Guvernul amână taxa pe lux. Boloş: Impozitul de 0,5% pentru casele și mașinile scumpe, amânat până la 30 septembrie

A fost elaborat Ghidul privind Sistemul naţional e-Transport. Ce obligații au transportatorii

Deficitul bugetar a crescut la 2,06% din PIB în primele trei luni din acest an

Partenerii noștri