Live

Reacția Patriarhului privind referendumul

Data actualizării: Data publicării:

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de susţinere a referendumului pentru familia tradiţională. Acesta a spus, la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia sărbătoririi Zămislirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, că Biserica apără şi promovează familia bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii.

Cele mai importante feţe bisericeşti s-au exprimat în favoarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să prevadă explicit că o căsătorie reprezintă legătura dintre un bărbat şi o femeie. Consultarea populară va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

Patriarhul Daniel: „Biserica atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul. Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patriarhul Daniel, despre pelerinajul de Florii: „Este binecuvântare pentru cetate și simbol al prieteniei cu Hristos”

Republica Moldova va avea simultan alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la UE în octombrie. Ce arată sondajele

Patriarhul Daniel cere creșteri de salarii pentru personalul neclerical

Neutralitatea Elveției ar putea fi supusă la referendum

Partenerii noștri