Live

Un deținut din Iași a dat în judecată Ministerul Justiției, pentru a bea bere fără alcool

Data actualizării: Data publicării:
Foto: News.ro

Un deținut de la penitenciarul din Iași este nemulțumit că în incinta închisorii nu se vinde bere fără alcool, considerând că acest lucru este ilegal, și a dat în judecată pe ministerul Justiției condus de Tudorel Toader. De un an, deținutul se luptă în instanță pentru a putea bea bere în spatele gratiilor, relatează Ziarul de Iași.

Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea berii fără alcool.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere fără alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Traseul evadatului, refăcut pas cu pas: A schimbat 4 mașini până la Oradea. Cum i-a convins pe șoferi să îl ajute

De ce nu era în cătușe criminalul care a evadat sub ochii polițistului. Explicațiile lui Bogdan Despescu

Cum a reușit să ajungă la Oradea deținutul evadat în București. Principala întrebare e ce făcea polițistul care nu l-a văzut fugind

Cum a reușit să evadeze criminalul de la Penitenciarul Rahova: A profitat de faptul că nu avea cătușe, iar polițistul nu a fost atent

Partenerii noștri