Live

Un sucevean a pus copilul de 2 ani în ștreang, ca să o convingă pe fosta iubită să se împace cu el

Data publicării:

Un bărbat din județul Suceava a fost reținut pentru că încălcat ordinul de restricție obținut de fosta sa iubită. În urmă cu trei luni, ca să o convingă pe femeie să se întoarcă la el, individul legase o curea de gâtul copilului pe care îl au împreună și amenințase că îl omoară pe cel mic. La momentul respectiv a fost lăsat în libertate.

Amenințările au început în iunie, când bărbatul s-a întors din străinătate și a constatat că femeia cu care trăia a plecat la părinții ei, împreună cu copilul de doi ani. A vrut neapărat să o convingă să se întoarcă la el.

Cristina Tcaci, mama copilului: „El a venit să-l ia la o plimbare. Mi-a trimis poza cu copilul legat de gât, atunci am fost la poliție, am fost cu poliția am luat copilul... l-am luat, l-am băgat în mașina de poliție, el a sărit peste noi în mașina de poliție, m-a tras de păr. L-au dus o oră la nebuni și după oră i-au dat drumul precum că are discernământ.”

Cristian Tcaci, tatăl femeii: „O agresa de la despărțire... o amenința mereu cu moartea. El mereu amenința că ne dă foc la casă, că o omoară pe fată, copilul la fel.”

Pentru că bărbatul a continuat să o urmărească și să o amenințe, femeia a obținut, pe 18 septembrie, ordin de restricție.

Cristina Tcaci: „A venit în parc, a făcut scandal că mă omoară.”

După ce femeia a reclamat de mai multe ori încălcarea ordinului de restricție, fostul său iubit a fost reținut.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava: „Polițiștii au continuat cercetările în dosarul penal întocmit inițial, dispunând reținerea pentru 24 de ore a bărbatului sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni, respectiv nerespectarea hotărârii judecătorești, loviri sau alte violențe dar și amenințare.”

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Suceava au început o anchetă socială.

Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava: „Ne-am autosesizat. Tânăra are condiții acolo și pentru ea și pentru copil, din nefericire noi nu am fost anunțați de autorități de acest caz.”

Conform datelor oficiale, 30% dintre femeile din România sunt victime ale violenței în familie. Foarte puține dintre ele apelează la autorități după ce sunt agresate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Mascați amenințați cu toporul de un bărbat care o ținea captivă pe sora lui. Totul ar fi pornit de la o ceartă pentru bani

Deputatul Focșa susține că nu și-a bătut soția și că totul a fost o controversă legată de fiul lor. „Sunt convins că o să îi pară rău”

Ipoteză șocantă în cazul tânărului din Suceava găsit mort pe șosea: nu ar fi fost un accident, ci o răzbunare

Deputatul ex-AUR Dumitru Focșa are ordin de restricție pentru că și-a bătut din nou soția

Partenerii noștri