Live

Șoferul cu mașina anti-PSD, reacție după ce a aflat că dosarul va fi clasat

Data publicării:

Mi se pare un lucru normal și corect clasarea dosarului, a declarat, vineri, Răzvan Ștefănescu, șoferul român din Suedia care a devenit celebru în ultimele zile după scandalul iscat din cauza mașinii sale înmatriculate cu numere preferențiale care constituie un slogan anti-PSD. „Mi-au stricat concediul”, a conchis el, rezumând cele trei săptămâni de pățanii pe care le-a avut din cauza numerelor.

El a spus că de la bun început s-a simțit nevinovat, pentru că n-a făcut nicio infracțiune și  nici măcar de o contravenție nu a fost vorba.

Întrebat dacă își va continua demersul în justiție împotriva poliției, Răzvan Ștefănescu a spus că deocmadată vrea să plece două-trei zile la Cluj, timp în care va aștepta decizia scrisă, după care „va vedea” ce va face. 

Răzvan Ștefănescu a aflat despre decizia de clasare de la prieteni, care l-au sunat și i-au spus să intre pe Facebook că au dat un comunicat de la poliție. Altfel, nu a fost informat oficial despre decizie.

Răzvan Ștefănescu reproșează autorităților că au procedat incorect, pentru că nu l-au avertizat de la intrarea în țară că nu are voie să circule cu acele numere și nici celelalte echipaje de poliție care l-au oprit în trafic nu au făcut-o, deși și-a arătat disponibilitatea  de a schimba numerele personalizate cu cele permanente.

Bărbatul spune că a primit în cele trei săptămâni de când a devenit sursa scandalului legat de MAI numeroase mesaje de încurajare, dar și injurii. Pe de altă parte, i se pare corectă decizia de se face verificări interne în Poliție. „Atât timp cât au făcut un abuz, să vadă cine l-a făcut, de ce l-a făcut”, a spus Răzvan Ștefănescu. 
Întrebat dacă a simțit că a fost un ordin politic, din MAI sau de oriunde, bărbatul a spus că e posibil. 

Pe de altă parte, Răzvan Ștefănescu a negat că a semnat un proces-verbal, în dimineața când i s-au confiscat numerele de la mașină, prin care confirma că refuză să-și ducă băiatul, pentru a nu asista la audierea sa la poliție. Este temeiul pentru care ar demara o acțiune în justiție.

„Nu regret că am pus numerele, nu mi s-au părut obscene”, a repetat bărbatul. El spune că probabil acum i se va refuza în Suedia înscrierea oricărui alt număr preferenițal care ar conține literele „PSD”. Pe de altă parte, este conștient că acum a devenit cunoscut în România și mulți îi știu deja și numerele permanente. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șofer filmat pe contrasens pe autostrada Sibiu-Cluj. Reacția celor care au surprins imaginile (VIDEO)

VIDEO. A fost identificat șoferul care a condus pe contrasens pe A1. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din București

La un pas de tragedie: O mașină a fost filmată pe contrasens pe A1. Un șofer a evitat impactul la limită

O mașină a luat foc pe A1 imediat după ce șoferul a oprit pe banda de urgență și a deschis portbagajul

Partenerii noștri