Șoferul cu mașina anti-PSD, reacție după ce a aflat că dosarul va fi clasat

Data publicării:
razvan stefanescu

Mi se pare un lucru normal și corect clasarea dosarului, a declarat, vineri, Răzvan Ștefănescu, șoferul român din Suedia care a devenit celebru în ultimele zile după scandalul iscat din cauza mașinii sale înmatriculate cu numere preferențiale care constituie un slogan anti-PSD. „Mi-au stricat concediul”, a conchis el, rezumând cele trei săptămâni de pățanii pe care le-a avut din cauza numerelor.

El a spus că de la bun început s-a simțit nevinovat, pentru că n-a făcut nicio infracțiune și  nici măcar de o contravenție nu a fost vorba.

Întrebat dacă își va continua demersul în justiție împotriva poliției, Răzvan Ștefănescu a spus că deocmadată vrea să plece două-trei zile la Cluj, timp în care va aștepta decizia scrisă, după care „va vedea” ce va face. 

Răzvan Ștefănescu a aflat despre decizia de clasare de la prieteni, care l-au sunat și i-au spus să intre pe Facebook că au dat un comunicat de la poliție. Altfel, nu a fost informat oficial despre decizie.

Răzvan Ștefănescu reproșează autorităților că au procedat incorect, pentru că nu l-au avertizat de la intrarea în țară că nu are voie să circule cu acele numere și nici celelalte echipaje de poliție care l-au oprit în trafic nu au făcut-o, deși și-a arătat disponibilitatea  de a schimba numerele personalizate cu cele permanente.

Bărbatul spune că a primit în cele trei săptămâni de când a devenit sursa scandalului legat de MAI numeroase mesaje de încurajare, dar și injurii. Pe de altă parte, i se pare corectă decizia de se face verificări interne în Poliție. „Atât timp cât au făcut un abuz, să vadă cine l-a făcut, de ce l-a făcut”, a spus Răzvan Ștefănescu. 
Întrebat dacă a simțit că a fost un ordin politic, din MAI sau de oriunde, bărbatul a spus că e posibil. 

Pe de altă parte, Răzvan Ștefănescu a negat că a semnat un proces-verbal, în dimineața când i s-au confiscat numerele de la mașină, prin care confirma că refuză să-și ducă băiatul, pentru a nu asista la audierea sa la poliție. Este temeiul pentru care ar demara o acțiune în justiție.

„Nu regret că am pus numerele, nu mi s-au părut obscene”, a repetat bărbatul. El spune că probabil acum i se va refuza în Suedia înscrierea oricărui alt număr preferenițal care ar conține literele „PSD”. Pe de altă parte, este conștient că acum a devenit cunoscut în România și mulți îi știu deja și numerele permanente. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri