Live

Marea Britanie execută misiunile de poliție aeriană pentru România

Data actualizării: Data publicării:
Foto arhivă: Shutterstock

Situaţie limită pentru apărarea spaţiului aerian al României. Niciun avion de luptă de tip MiG 21 Lancer nu mai poate fi folosit în acest moment pentru misiuni de poliţie aeriană. Informaţia a fost confirmată în urmă cu puţin timp de ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Sâmbăta trecută, un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit la un miting aviatic din Constanţa. Procedura spune că până la descoperirea cauzelor toate migurile vor rămâne la sol. Acum ţara noastră apelează la cele patru avioane britanice aflate la baza de la Mihail Kogălniceanu pentru a survola spaţiul aerian românesc. Asta, în condiţiile în care este cunoscut că aparatele ruseşti intră frecvent în spaţiul nostru aerian. 

După tragedia de săptămâna trecută, de la mitingul aviatic, când am pierdut unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Aeriene, conform procedurilor, aparatele MiG rămân la sol. În momentul de față, poliția aeriană o realizează partenerii britanici cu patru aparate Typhoon. Dacă e nevoie, ne asociem cu aparatele Șoim ale Forțelor Aeriene Române. Sunt frecvente intrări ale aparatelor de zbor ale Federației Ruse în spațiul aerian român. Sunt proceduri NATO, standard, se ridică aparatele care realizează poliție aeriană și se trece la proceduri specifice”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Zelenski anunță că summitul de pace din Elveția va avea loc pe 15 și 16 iunie. Rusia nu e invitată

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Partenerii noștri