Live

Video Streinu-Cercel, despre italianul bolnav de coronavirus: "Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic"

Data publicării:

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat Streinu-Cercel. "Este foarte greu de spus, în primul rând trebuie văzut pe unde a fost, cât s-a stat. Se stabilesc o serie de elemente de ghidaj astfel încât să putem să trecem în revistă, în cel mai scurt timp, o zi, o săptămână sau două săptămâni."

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că italianul de 71 de ani, bolnav de coronavirus, a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. În prezent este internat în spital, potrivit Corriere Romagna. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Agenția Europeană a Medicamentului: în această iarnă ar putea să apară noi variante ale coronavirusului

Un bebeluş de 2 luni a murit din cauza COVID-19

Un al 7-lea val de COVID ar putea veni în toamnă, spune Alexandru Rafila

Peste 9.300 de cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore. Aproape 4.000 de pacienți internați, peste 600 sunt minori

Partenerii noștri