Video Streinu-Cercel, despre italianul bolnav de coronavirus: "Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic"

Data publicării:
streinu cercel

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat Streinu-Cercel. "Este foarte greu de spus, în primul rând trebuie văzut pe unde a fost, cât s-a stat. Se stabilesc o serie de elemente de ghidaj astfel încât să putem să trecem în revistă, în cel mai scurt timp, o zi, o săptămână sau două săptămâni."

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că italianul de 71 de ani, bolnav de coronavirus, a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, în perioada 18 - 22 februarie. Bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. În prezent este internat în spital, potrivit Corriere Romagna. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri