Live

„Terapia-vampir”, una dintre cele mai căutate proceduri cosmetice, poate fi periculoasă. Un medic explică cum trebuie făcută

Data actualizării: Data publicării:
„Terapia-vampir”, una dintre cele mai căutate proceduri cosmetice, poate fi periculoasă. Foto: Profimedia

O procedură cosmetică îndrăgită în toată lumea, inclusiv în țara noastră, ar putea fi un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează un studiu recent. Este vorba despre „terapia-vampir”, care presupune revitalizarea pielii cu plasmă îmbogățită cu trombocite proprii.

Practic, este folosit sângele pacientului, dar cu o concentrație mai mare de trombocite, care au capacitatea de regenerare.

Problema este, spun experții care au făcut cercetarea, că procedura crește riscul de HIV. Și sunt bănuieli tot mai mari că multe cazuri recente ar avea legătură cu acest tratament.

De altfel, mai multe clinici cosmetice din Statele Unite au fost închise din această cauză.

Olga Simionescu, medic dermatolog, a explicat la Digi24 că această procedură este „excelentă”, pentru că produce întinerire, ajută la corecția ridurilor fine, dar trebuie făcută de personal calificat, în condiții sterile și în spații autorizate.

Sunt riscante, pe de altă parte, procedurile făcute în condiții nesterile și de persoane care nu sunt autorizate, a explicat medicul.

Simionescu a spus că pacienții trebuie să știe cărui medic se adresează, ce calificări are acesta și trebuie să fie siguri că procedura se desfășoară într-un mediu steril.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scandalul sângelui infestat cu hepatita C și HIV. Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept „cobai”

Descoperire revoluționară: Oamenii de știință au eliminat „cu succes” HIV din ADN

Donatorii de sânge vor beneficia de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri. Există o singură condiție

O tânără din Italia s-a infectat cu HIV într-un laborator de cercetare din Geneva. A primit despăgubiri de 145.000 de euro

Partenerii noștri