Live

Tot mai aproape de ridicarea vizelor. SUA: România a făcut progrese semnificative pentru accesul în Visa Waiver

Data publicării:
FOTO: Profimedia Images

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o întrevedere cu secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, pentru a discuta demersurile comune pe care statele noastre le vor întreprinde în perioada următoare în vederea accesului României în Programul Visa Waiver. Ambasada precizează că oficialul american a anunţat că România a făcut „progrese semnificative” în vederea accesului în Program.

„Ministrul de Interne al SUA anunţă că România a făcut „progrese semnificative” în vederea accesului în Programul Visa Waiver. Marţi, 18 iulie, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o întrevedere cu secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas (corespondentul ministrului de interne în Cabinetul SUA), pentru a discuta demersurile comune pe care statele noastre le vor întreprinde în perioada următoare în vederea accesului României în Programul Visa Waiver”, arată Ambasada României.

Potrivit Ambasadei, „secretarul Mayorkas a arătat angajamentul şi interesul partenerilor americani de a lucra în continuare îndeaproape cu partea română în acest dosar important, subliniind că România a făcut „progrese semnificative” în direcţia acestui obiectiv comun”.

„La rândul său, ambasadorul Muraru l-a asigurat pe înaltul oficial de angajamentul ferm al Guvernului României pentru a adopta măsurile necesare îndeplinirii criteriilor din legislaţia americană şi i-a mulţumit pentru atenţia acordată accesului României în Programul Visa Waiver”, precizează comunicatul.

Guvernul României a numit recent un coordonator naţional şi a creat un comitet interinstituţional pentru includerea ţării noastre în programul SUA de scutire de vize, mai menţionează Ambasada.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA pregătește următoarea generație de „avioane ale apocalipsei”, proiectate pentru a rezista unui război nuclear

Nikki Haley ar putea să fie nominalizată pentru funcția de vicepreședinte de echipa lui Donald Trump (Axios)

SUA anunță un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

Joe Biden este ameninţat cu punerea sub acuzare pentru „abuz de putere”

Partenerii noștri