Tot mai aproape de ridicarea vizelor. SUA: România a făcut progrese semnificative pentru accesul în Visa Waiver

Data publicării:
viza sua
FOTO: Profimedia Images

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o întrevedere cu secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, pentru a discuta demersurile comune pe care statele noastre le vor întreprinde în perioada următoare în vederea accesului României în Programul Visa Waiver. Ambasada precizează că oficialul american a anunţat că România a făcut „progrese semnificative” în vederea accesului în Program.

„Ministrul de Interne al SUA anunţă că România a făcut „progrese semnificative” în vederea accesului în Programul Visa Waiver. Marţi, 18 iulie, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a avut o întrevedere cu secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas (corespondentul ministrului de interne în Cabinetul SUA), pentru a discuta demersurile comune pe care statele noastre le vor întreprinde în perioada următoare în vederea accesului României în Programul Visa Waiver”, arată Ambasada României.

Potrivit Ambasadei, „secretarul Mayorkas a arătat angajamentul şi interesul partenerilor americani de a lucra în continuare îndeaproape cu partea română în acest dosar important, subliniind că România a făcut „progrese semnificative” în direcţia acestui obiectiv comun”.

„La rândul său, ambasadorul Muraru l-a asigurat pe înaltul oficial de angajamentul ferm al Guvernului României pentru a adopta măsurile necesare îndeplinirii criteriilor din legislaţia americană şi i-a mulţumit pentru atenţia acordată accesului României în Programul Visa Waiver”, precizează comunicatul.

Guvernul României a numit recent un coordonator naţional şi a creat un comitet interinstituţional pentru includerea ţării noastre în programul SUA de scutire de vize, mai menţionează Ambasada.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri