Live

Un român care încerca sa aducă ilegal în țară aproape 17 tone de deșeuri de plastic din Grecia a fost prins la vama Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 16.860 de kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 12.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 51 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic, se arată într-un comunicat al instituției.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 16.860 de kilograme deșeuri din plastic. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul era încărcat din Grecia și avea ca destinație, o societate comercială din municipiul Bucureşti.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lucrări de asfaltare pe podul Giurgiu – Ruse. Traficul se va desfăşura pe o singură bandă

Două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de haine au fost oprite în Vama Petea

„Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!”: Șeful Gărzii de Mediu vrea pedepse cu închisoarea pentru cei care ard ilegal gunoaie

Un șofer a fost prins la volan și beat, și cu permisul suspendat. După două ore, a fost prins iar conducând

Partenerii noștri