Live

Victor Negrescu: România mai are patru soluții la care poate apela ca să intre în Schengen, în ciuda opoziției Austriei

Data publicării:
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Foto: Arhivă Digi 24

Austria a rămas singura țară din blocul comunitar care se opune aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Numărătoarea inversă până la votul decisiv care va avea loc mâine, 8 decembrie, în cadrul Consiliului JAI, a început. Europarlamentarul Victor Negrescu enumeră patru variante la care România ar mai putea apela pentru a fi acceptată în zona liberă de circulație, în ciuda opoziției arătate de Austria.

Europarlamentarul Victor Negrescu vede patru variante la care România încă mai poate apela pentru a fi acceptată în spațiul Schnegen.

Potrivit acestuia, "varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină".

"Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 - 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens", a scris Negrescu, miercuri, pe Facebook.

El spune că "varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria".

De asemenea, conform eurodeputatului, "varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare".

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Victor Negrescu: România ar putea intra complet în Schengen până la finalul anului. „Cred că ne vom demonstra capacitatea”

Victor Negrescu le reproșează liderilor PPE că nu îl conving pe Nehammer să accepte România în Schengen: Să rezolve problema

Un turist în America

Victor Negrescu: Intrarea României în Schengen s-a formalizat printr-o decizie adoptată în unanimitate de toate statele membre UE

Partenerii noștri