Live

VIDEO. Fenomen periculos în Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Un fenomen meteo periculos a pus stăpânire pe Bucureşti începând de vineri seară. Ploaia îngheţată a transformat Capitala într-un imens patinoar - şoselele şi trotuarele sunt extrem de alunecoase.

De altfel, meteorologii au emis o avertizare de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până duminică la ora 10:00.

Fenomenul de freezing rain/polei afectează în special cursele aeriene, asta pentru că majoritatea aeronavelor nu au echipamente de dezgheţare pentru a zbura în astfel de condiţii.

Imaginile de mai sus au fost trimise de telespectatorii Digi24. Nu uitaţi, dacă aţi fost martorii unui eveniment care poate deveni ştire, trimiteţi-ne informaţia şi imaginile pe WhatsApp la numarul 0771.100.304.

Citiți și:  Fenomenul meteo periculos care va pune stăpânire pe România în orele următoare. Ce este „freezing rain”

Jurnalista Simona Căpșună, realizatoarea rubricilor meteo de la Digi24, a explicat că acest fenomen se întâmplă în condițiile în care masa de aer rece, polar, din nord-est, ale cărui efecte s-au văzut în ultimele zile și în România, este înlocuită treptat de un aer mai cald, care pătrunde din zonele sudice, astfel că precipitațiile vor fi de-acum sub formă de ploaie. Solul este însă acoperit cu un strat consistent de zăpadă, astfel că are loc o inversiune a temperaturilor: la nivelul solului sunt temperaturi negative, în timp ce la altitudine sunt temperaturi pozitive. Când plouă, picăturile îngheață când ajung în contact cu obiectele suprarăcite: alei, trotuare, mașini, conductori electrici, țevi, copaci etc. Situația e ceva mai bună pe marile artere, pentru că acolo încă acționează soluțiile care s-au dat pentru deszăpezire. 

Pericolul poleiului va mai persista una sau două zile, după care la mijlocul săptămânii viitoare vom avea de-a face cu o încălzire destul de rapid. Sporadic, se vor mai înregistra ploi, spune Simona Căpșună.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja i-a oferit lui Nicușor Dan Planul său pentru București: „Să vadă cum putea fi un bun primar”

Cum a fost răpit bărbatul din București. Polițiștii au văzut imagini de pe camerele de supraveghere de la complexul rezidențial

Bărbat răpit în București, din fața unui complex rezidențial. Polițiștii l-au găsit la câțiva kilometri distanță

Nicușor Dan spune că n-a văzut niciodată un șobolan în București: „Există, dar sunt puțini”

Partenerii noștri