Live

Ciucă: România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă, precizând că în acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că „ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre”.

„România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre”, anunţă premierul într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie.

Premierul subliniază că suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

„Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producţia internă, trimis în depozitele naţionale!”, transmite şeful Executivului.

Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puţin 80% pline.

„Menţinând ritmul accelerat, vom reuşi să atingem acest procent chiar înainte de termen”, declară Nicolae Ciucă.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Politico: Cum vrea Moldova să răstoarne regimul marionetă de la Tiraspol al Rusiei. Economia Transnistriei se va prăbuși peste noapte

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Reacția lui Ciucă după declarațiile premierului Ciolacu privind Moldova: „Eu mă simt și moldovean. Buzăul este în România”

Partenerii noștri