Live

A intrat în comă și s-a trezit peste patru zile mamă. Tânăra de 18 ani nici măcar nu știa că e însărcinată

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook/Ebony Stevenson

BBC spune povestea ciudată a unei adolescente din Marea Britanie care a intrat în comă după ce a mers într-o seară la culcare cu dureri de cap și s-a trezit patru zile mai târziu… mamă. Nu mică i-a fost mirarea când asistentele i-au pus în brațe o fetiță și i-au spus că a născut prin cezariană.

Ebony Stevenson, o studentă de 18 ani, nici măcar nu știa că este însărcinată atunci când a mers la culcare cu o stare generală de rău și dureri de cap. Transportată de urgență la spital, după ce a suferit o serie de convulsii, medicii au descoperit că era însărcinată.

Fetița s-a dezvoltat în unul dintre cele două utere ale studentei - o anomalie medicală rară, cunoscută sub numele de uter didelf.

Când s-a trezit din comă, în data de 6 decembrie 2018, Ebony deja născuse prin cezariană o fetiță de 3,45 kilograme.

„Un adevărat miracol”

Tânăra a explicat că nu a observat sarcina, din moment ce abdomenul nu i s-a modificat, iar ciclul menstrual nu a suferit schimbări.

„A fost o experiență ireală să-mi cunosc bebelușul. Parcă îmi părăsisem propriul corp. Mi-am făcut griji că nu o să mă atașez de ea, pentru că nu m-am pregătit deloc pentru sosirea ei, însă cred că e uimitoare. Este un adevărat miracol”, a spus studenta despre fetița ei, pe care a botezat-o Elodie.

Mama lui Ebony, Sheree, în vârstă de 39 de ani, a spus că a sunat la urgențe când a văzut că fiica ei se simte din ce în ce mai rău.

Medicii au descoperit că starea ei era cauzată de o afecțiune specifică femeilor însărcinate - preeclampsie (n.r. hipertensiune arterială și prezența de proteine în exces în urină după săptămâna 20 de sarcina). I-au spus mamei că tânăra este însărcinată și trebuie să fie supusă imediat unei cezariene.

La numai trei ore de la primele convulsii, a venit pe lume Elodie. Medicii cred că Ebony a dus sarcina până la termen, luând în considerare greutatea micuței.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Flagrant la Spitalul Județean Giurgiu: Un medic ginecolog a fost prins în timp ce primea mită pentru o cezariană

Când e indicată nașterea prin cezariană

Care sunt etapele care anunță nașterea, când este nevoie de cezariană și care sunt beneficiile și riscurile de care se ține cont

Un bărbat a încercat să obțină 650 de milioane de dolari de la un spital pentru că medicii l-au lăsat să vadă cezariana soției

Partenerii noștri