Live

A treia economie a lumii a înregistrat cea mai puternică scădere economică din istorie

Data actualizării: Data publicării:
Japonezii vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului. Foto: Getty Images

Economia Japoniei a înregistrat cea mai puternică scădere economică din istorie, în contextul pandemiei de coronavirus, informează BBC.

A treia economie a lumii a scăzut cu 7,8% în perioada aprilie-iunie, față de ianuarie-martie, iar diferența de la an la an a fost de 27,8%.

Japonia se confrunta deja cu o creștere economică redusă în perioada dinaintea crizei. Cifrele lansate luni dezvăluie impactul sever pe care pandemia l-a provocat economiilor din întreaga lume.

Japonia a intrat în recesiune la începutul anului, după ce a avut două trimestre consecutive de scădere economică.

Datele pentru perioada aprilie-iunie reprezintă cel mai mare declin din 1980, an din care au devenit disponibile cifre pentru comparație.

Unul dintre principalii factori ai scăderii a fost reducerea drastică a consumului intern, acesta reprezentând peste 50% din economia japoneză.

Perioada aprilie-iunie a fost al treilea trimestru consecutiv de scădere economică pentru Japonia, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1955.

După scăderea record, majoritatea analiștilor financiari se așteaptă ca economia Japoniei să reintre pe creștere în următoarele luni. Premierul Shinzo Abe a anunțat un plan de salvare a economiei de 1000 de miliarde de dolari.

Editor web: V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

Un oraș japonez vrea să ridice un gard din plasă pentru a bloca fotografiile turistice ale Muntelui Fuji

Mister în jurul prăbușirii în Pacific a două elicoptere militare japoneze. 10 nave și 5 avioane caută de 24 de ore membrii echipajelor

Partenerii noștri