Live

Călin Popescu Tăriceanu, declarație despre licențele 5G

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre licitația pentru licențele 5G care va avea loc anul acesta. Prețul spectrului 5G a fost stabilit, în ordonanța 114, la un nivel prea ridicat, potrivit operatorilor din domeniu.

În perspectivă, urmează să trecem la tehnologia 5G, care este tehnologia de ultimă generație. În momentul acesta România beneficiază de o infrastructură bine pusă la punct în acest domeniu, cu tehnologie 4G. Tehnnologiile evoluează, se schimbă. Anul acesta ar urma să aibă loc licitațiile pentru obținerea de frecvențe pentru tehnologia 5G. Există clar intenția operatorilor de telefonie – și vom primi probabil și noi și Guvernul un document din partea asociației operatorilor de telefonie care să rezume problemele pe care ei consideră că le au și vor face referire la ceea ce urmează să se întâmple – concursul pentru acordarea de licențe 5G”, a spus Tăriceanu.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția PNL după ce PSD îi acuză pe liberali că „au înfrânt România”: Asistăm la dezinformări menite să acopere o realizare importantă

Adrian Năstase își recuperează pensia specială. Parlamentul, obligat să îi plătească și banii din urmă

Tăriceanu, achitat definitiv într-un dosar de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu, achitat într-un dosar de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale

Partenerii noștri