Live

Decizie a Curţii de Justiţie a UE, care vizează toate companiile: Ore suplimentare, cu măsură

Data actualizării: Data publicării:
Companiile europene, inclusiv cele din România, vor fi obligate să introducă sisteme de măsurare a timpului petrecut la locul de muncă şi mai ales a orelor suplimentare efectuate de angajaţi. FOTO: Shutterstock

Companiile europene, inclusiv cele din România, vor fi obligate să introducă sisteme de măsurare a timpului petrecut la locul de muncă şi mai ales a orelor suplimentare efectuate de angajaţi.

Este o decizie recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a fost luată ca urmare a unui caz din Spania, unde sindicaliştii s-au plâns că subsidiara spaniolă a Deutsche Bank nu ar fi avut un sistem eficient de măsurare a orelor suplimentare efectuate de angajaţi în fiecare zi.

Instanţa europeană a decis astfel că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să impună angajatorilor obligaţia de a institui un sistem obiectiv, fiabil şi accesibil care să permită măsurarea corectă a timpului de lucru zilnic efectuat de fiecare angajat.

Statelor membre le revine acum sarcina să definească modalităţile concrete de punere în aplicare a unui astfel de sistem, în special în funcţie de mărimea întreprinderilor.

Judecătorii europeni sunt de părere că un astfel de sistem este esenţial pentru că asigură respectarea drepturilor angajaţilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

Partenerii noștri