Live

Telefoanele vechi Apple sau Samsung vă merg greu? Iată de ce

Data actualizării: Data publicării:

Consiliul Concurenței din Italia a amendat Apple și Samsung cu câte cinci milioane euro după plângeri ale utilizatorilor potrivit cărora acestea au folosit update-uri pentru a le încetini telefoanele.

Apple a fost amendat suplimentar cu cinci milioane de euro pentru că nu a dat clienților informații clare despre cum să păstreze sau, în cele din urmă, să înlocuiască bateriile telefonului, potrivit Reuters.

Grupurile italiene de consumatori s-au plâns că actualizările software pentru telefoane mobile sunt făcute să reducă funcționalitatea dispozitivelor și să determine clienții să cumpere noi telefoane.

Consiliul Concurenței din Italia a spus că unele actualizări de firmware ale Apple și Samsung "au provocat disfuncționalități grave și au redus semnificativ performanța, accelerând astfel procesul de înlocuire a acestora".

Apple a recunoscut anul trecut că software-ul iPhone a avut ca efect încetinirea anumitor telefoane care aveau probleme cu bateria, dar a negat că a făcut vreodată ceva pentru a scurta intenționat durata de viață a unui produs.

Compania și-a cerut scuze pentru acțiunile sale și a redus costurile de înlocuire a bateriei. De asemenea, a spus că va schimba software-ul pentru a arăta utilizatorilor dacă bateriile telefonului lor funcționează bine. Samsung în schimb nu s-a mai lovit de astfel de probleme în trecut.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Producătorii au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețul la fel de mare. Legea nu le interzice, deși alte țări au reguli clare

„Aveți grijă la carnea tocată și la bere”. Avertismentul ANPC pentru români înainte de 1 Mai

Consumatorii din UE vor avea „dreptul la reparare”. Parlamentul European a votat directiva care clarifică obligațiile producătorilor

Era electrocasnicelor cu AI pentru case hiper-conectate

Partenerii noștri