Live

VIDEO. Condiții inumane pentru muncitorii vietnamezi din România

Aproape 3.000 de vietnamezi lucrează în acest moment în România. Au venit aici în căutarea unui câştig mai bun decât în ţara lor dar şi să umple golul de pe piaţa muncii lăsat de românii plecaţi peste hotare.

În Vietnam, salariul minim este cuprins între 125 şi 180 de dolari, în funcţie de regiune. La noi, cei mai mulţi dintre vietnamezi lucrează în sectorul construcţiilor şi câştigă în jur de 700 de dolari.

300 dintre ei au fost angajaţi de firma Construcţii Erbaşu. Aceştia au fost subiectul unui reportaj Vice România, care a surprins condiţiile improprii în care trăiesc, mănâncă şi dorm.

Stau câte 12 într-un container mai mic decât o garsonieră, iar numărul toaletelor şi al duşurilor este insuficient. În plus, lucrează nouă ore pe zi, şase zile pe săptămână.

Reacția companiei lui Cristian Erbașu

Contactat de Digi24, Cristian Erbaşu, directorul general al firmei de construcţii, a declarat că articolul Vice este tendenţios.

Potrivit acestuia, compania respectă toate legile în vigoare şi toate prevederile contractuale, lucru confirmat în scris de firma din Vietnam care trimite muncitori vietnamezi în România.

Mai mult, potrivit legii, în firma Erbaşu muncitorii străini beneficiază de condiţii de cazare mai bune chiar decât mulţi dintre muncitorii români care lucrează în țările din vestul Europei, precum camere dotate inclusiv cu aer condiţionat, mâncare gătită, transport, asistenţă medicală şi alte facilităţi.

Acest lucru este confirmat şi de faptul că toţi muncitorii străini care şi-au încheiat primul contract de muncă de un an au revenit la firma Erbaşu pentru un nou contract de 2 ani, mai arată reprezentanţii companiei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După două luni, spaniolii au reușit să afle cine este studenta misterioasă pentru care Gerard Pique a lăsat-o pe Shakira

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. O turistă din Rusia a făcut scandal în Vietnam, supărată că localnicii nu susțin Moscova: „Ești împotriva lui Putin, porcule?”

Phan Thi Kim Phuc, "fetița arsă de napalm", a încheiat tratamentul pentru arsuri la 50 de ani de la atacul din Vietnam

Captură record de 350 de sticle cu bilă de urs, în Vietnam

GALERIE FOTO. Luptă în nămol pentru o minge de 15 kilograme

Partenerii noștri