Hanoi va organiza un târg de arme la baza aeriană Gia Lam. Vietnamul încearcă să scape de dependența de armele rusești

Data publicării:
târg de arme
Vietnam a ținut primul său târg internațional de arme în decembrie 2022. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul Apărării din Vietnam a anunțat vineri că va organiza un târg internațional de arme în decembrie, la baza aeriană Gia Lam din Hanoi. Națiunea din Asia de Sud-Est urmărește să își diversifice aprovizionarea cu arme, pentru a-și reduce dependența de Rusia, transmite Reuters.

Evenimentul, care va avea loc la baza aeriană Gia Lam din Hanoi, în perioada 19-22 decembrie, este „o oportunitate de cooperare internațională în domeniul apărării și de a căuta parteneri care să promoveze producția și exportul de arme”, a declarat un oficial al ministerului la conferința de presă.

Națiunea din Asia de Sud-Est este unul dintre cei mai mari 20 de cumpărători de arme din lume pe fondul tensiunilor continue cu China și încearcă să-și reducă dependența de armele rusești.

De asemenea, a făcut eforturi pentru a exporta arme fabricate local cu parteneri străini.

Vietnam a ținut primul său târg internațional de arme în decembrie 2022, care a atras 174 de expozanți din 30 de țări, inclusiv toate țările mari producătoare de arme, cu excepția Chinei.

Ministerul a informat vineri că „s-au încheiat mai multe acorduri” la acel târg de arme, fără a oferi mai multe detalii.

Țara din Asia de Sud-Est are o cheltuială militară anuală de peste 2% din produsul său intern brut, potrivit ministerului.

Vietnamul produce arme de mici dimensiuni, muniții, drone și vehicule blindate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri