Live

Elon Musk și planul SF prin care vrea să rezolve problema traficului. Totul a pornit de la o glumă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: captura YouTube/The Boring Company

România fierbe sub amenințarea unor legi care pun în pericol funcționarea statului de drept și democrația, lumea merge înainte cu viteza luminii. Putem chiar spune că intră într-o eră desprinsă din filmele SF, care - dacă planurile miliardarului Elon Musk reușesc - ne va ușura cu mult viața.

Elon Musk. FOTO: Gulliver/ Getty Images

ActualizareElon Musk, fondatorul companiilor Tesla (automobile electrice) şi SpaceX (rachete spaţiale), a prezentat marţi seara în apropiere de Los Angeles o primă etapă a noului său proiect: un tunel subteran destinat să revoluţioneze transportul urban prin evitarea ambuteiajelor de la suprafaţă.


După ce a privit de două ori falimentul în ochi - cel mai recent vara aceasta - și a reușit să aducă mașinile electrice în mainstrem, Elon Musk nu dă semne că ar fi obosit. Ba dimpotrivă, plictisit și frustrat de ambuteiajele din Los Angeles-ul în care locuiește, CEO-ul Tesla a înființat în 17 decembrie 2016 The Boring Company (n.r. - joc de cuvinte: „boring” înseamnă și „a săpa”, dar și „plictisitor”). La doi ani și o zi de la lansare, compania se pregătește de primul eveniment de anvergură, despre care presa de peste Ocean scrie deja de săptămâni bune. În cadrul evenimentului, Musk va prezenta primul tunel construit de companie, un lift de mare capacitate capabil să coboare autovehicule în subteran, dar și un sistem autonom de transport.

The Boring Company are planuri ambițioase în SUA: să conecteze întreaga țară printr-un sistem de tuneluri în care mașini și sisteme de transport în comun construite de Tesla vor fi transportate cu ajutorul unor platforme la viteze cuprinse între 200 și 250 de km/h.

Așadar, va fi acesta un sistem revoluționar de tranzit sau va rămâne visul nebunesc al unui miliardar blocat în traficul infernal din Los Angeles? Ziua de marți ne-ar putea oferi niște răspunsuri. Evenimentul care va avea loc la ora 8 PM în Los Angeles (n.r. - miercuri, 6AM ora României) va fi transmis în direct pe site-ul The Boring Company și canalul de YouTube al companiei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Tesla va concedia peste 10% dintre angajații săi din toată lumea (Reuters)

Partenerii noștri