Live

Ministerul Energiei: În doi, trei ani există „riscul” renunțării la producția de energie pe cărbune

Data publicării:

România stă foarte bine la capitolul interconectare pe gaz și energie electrică, însă în următorii doi-trei ani există riscul major al renunțării la cărbune, a declarat Doru Vișan, secretar de stat la Ministerul Energiei, relatează Mediafax.

„Nu am niciun stres pe dezvoltarea capacităților de interconectare. Pe gaze, semnalele sunt pozitive, relația cu Ungaria este foarte bună, BRUA, cu alunecările sale, se va încadra foarte bine, interconectarea cu Bulgaria merge pe drumul cel bun. Sigur că sunt dificultăți și incertitudini în zona Ucraina, dar cu sprijinul Comisiei Europene, acestea se vor rezolva. Totodată, nu am niciun stres privind dezvoltarea capacității de interconectare cu energie electrică”, a spus Vișan, luni, la conferința „Energie pentru Responsabilitate”.

Oficialul ministerului Energiei a menționat că, în ceea ce privește energia nucleară, cel mai important pas este retehnologizarea Unității 1, un proces de pregătire cea poate dura trei sau patru ani.

Vișan a mai susținut că România nu își „permite să omoare cărbunele, sub nicio formă”.

„Am făcut câțiva pași importanți, care arată foarte clar că în țara noastră, din 2021-2022, dacă nu se iau masuri privind procesul de tranziție și de susținere graduală, corelate cu procese investiționale ale cărbunelui, vor exista probleme majore, care ajung până la deconectare”, a completat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A fost pusă în funcțiune cea mai mare capacitate de stocare a energiei electrice în baterii din România

România vrea să devină cel mai important hub energetic din Europa. Burduja: Vom putea ajuta Moldova, Ucraina și alte țări vecine

Rușii au avariat sau distrus 5 din cele 6 centrale ale celei mai mari firme private de energie din Ucraina

România este cel mai puţin dependentă de gazele de import dintre țările UE (analiză)

Partenerii noștri