Live

OMV Petrom. Schimbări în managementul Diviziei de gaze

Data publicării:
An engineer of the FGSZ Ltd, Hungary's natural gas transporting company turns a gas pipeline valve forwarding natural gas from underground storage facilities for the country's capital at a gas receiving station in Vecses (27 km/16 miles east of Budapest), Hungary, Wednesday, Jan. 14, 2009. However Russia opened the flow of natural gas to Ukraine on Tuesday, Ukraine's gas company Naftogaz did not deliver the gas to Europe, saying Russia's Gazprom demanded it use a route that was technically arduous and would force it to halt supplies to a large swath of its own territory. The politically charged gas dispute has dramatically lowered supplies to Europe and angered the European Union. (AP Photo/Bela Szandelszky)

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit joi pe Franck Neel, în vârstă de 47 de ani, în funcţia de membru al directoratului, responsabil cu activitatea Downstream Gas.

Foto: OMV Petrom

”În conformitate cu actul constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lăcrămioarei Diaconu-Pintea, până în data de 16 aprilie 2019. Franck Neel a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu data de 1 august 2018”, se arată în comunicat, potrivit News.ro.

Înainte de şedinţa Consililului de Supraveghere de joi, Lăcrămioara Diaconu-Pintea a renunţat la mandatul de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, renunţare ce va deveni efectivă la momentul în care succesorul său va prelua funcţia, dar nu mai târziu de 1 august 2018.

Totodată, Stefan Waldner a informat Consiliul de Supraveghere că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcţiei de director financiar după data de 16 aprilie 2019, data la care mandatul actual încetează, dar va continua să fie responsabil până atunci.

”Prin urmare, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa, în vârstă de 40 de ani, în funcţia de director financiar şi membru al directoratului OMV Petrom, începând cu data de 17 aprilie 2019”, mai anunţă compania. Compania are o capitalizare de 20,1 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei.

Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aproape 200 de benzinării OMV-Petrom, controlate de ANPC: Au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, 11 staţii închise temporar

Christina Verchere, OMV Petrom: „Intrăm în perioada cu cele mai mari investiții din istoria companiei: 8 miliarde lei/an în 2024-2026”

OMV Petrom: Peste 80% din valoarea contractelor de execuţie pentru zăcământul de gaze Neptun Deep a fost atribuită

Romgaz ar putea să se împrumute pe pieţele externe pentru a realiza investiţia din proiectul Neptun Deep

Partenerii noștri