Live

Întâlnire Dăncilă - Isărescu, azi: „Lumea trebuie să vadă că este o relaţie de colaborare”

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni astăzi, al Guvern, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia se va discuta despre inflaţie şi ROBOR.

„După întâlnirea dintre doamna prim-ministru şi domnul guvernator al BNR lumea trebuie să vadă că este o relaţie de colaborare. Pe agenda de discuţii de joi se vor afla subiecte precum ROBOR, inflaţie şi alte astfel de subiecte care împreună dau în economie imaginea noastră macroeconomică”, a declarat Eugen Teodorovici la România TV.

Ministrul Finanţelor susţine că această întâlnire a fost stabilită înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe acea mediere între Guvern şi BNR.

Întâlnirea nu apare pe agenda publică a premierului Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut în 25 aprilie o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu prim-viceguvernatorul Florin Georgescu. Şeful statului urma să aibă o discuţie în 27 aprilie şi cu premierul Viorica Dăncilă, însă aceasta a anunţat cu puţin timp înainte de ora stabilită că nu mai merge la Cotroceni. Atitudinea acesteia l-a determinat pe şeful statului să îi ceară demisia din fruntea Guvernului.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

BNR lansează două monede cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Mesajul guvernatorului Mugur Isărescu

Anunț șoc al premierului spaniol, după ce un tribunal a anunțat că o anchetează pe soția sa pentru corupție

Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Reacția premierului din Papua Noua Guinee, după ce Biden a spus că unchiul său a fost mâncat acolo de canibali: „Un moment de confuzie”

Partenerii noștri