Live

Riscuri Brexit. Lira britanică, pe urmele celei turcești

Data publicării:

Este incredibil, însă investitorii apreciază că lira britanică și-ar putea pierde o cincime din valoare dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără acord.

Lira sterlină ar putea pierde o cincime din valoarea sa dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, spune Crispin Odey, fondatorul firmei londonez Odey Asste Management, potrivit Bloomberg.com.

Odey a avertizat în mod repetat asupra posibilității instalării haosului pe piețe, iar el speculează lira alături de alte active din Marea Britanie.

Lira sterlină a scăzut joi cu aproape 2% faţă dolar şi euro, înregistrând cel mai amplu declin zilnic din octombrie 2016, după ce demisiile mai multor miniştri din cabinetul condus de premierul Theresa May au reaprins temerile privind o ieşire haotică a Marii Britanii din Uniunea Europeană, peste patru luni şi jumătate, transmite Reuters.

Lira riscă să fie nevoită a face față unor turbulențe care au mai fost întâlnite în acest an doar la lira turcească. Moneda Turciei a scăzut, ca valoare față de euro, la jumătate în luna august, pentru a se găsi în prezent la un nivel de 75-80% față de începutul lui 2018.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Wilders renunță la promisiunea de a scoate Olanda din UE înainte de alegerile europarlamentare

Lovită de Brexit și Covid, economia britanică intră în recesiune după doi ani de stagnare

Partenerii noștri