Live

Aflux de firme turcești la un contract uriaș de modernizare a căii ferate

Data publicării:

Doar 28 de kilometri de cale ferată însă o valoare de 2,87 miliarde lei, respectiv peste 100 de milioane de lei pe kilometru. Acesta este contractul de modernizare licitat de CFR SA care a trezit atenția a nu mai puțin de trei firme sau asocieri de firme din Turcia.

CFR SA a primit şase oferte pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa-Caţa, un contract estimat la 2,87 miliarde lei, potrivit unui comunicat de presă al CFR SA, informează News.ro.

Compania de stat care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, a anunţat joi că a primit şase oferte pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa-Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara, contractul fiind estimat la 2,87 miliarde lei, fără TVA.

Subsecţiunea Apaţa - Caţa, parte a tronsonului feroviar Braşov - Sighişoara, este situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa, iar modernizarea acestei subsecţiuni contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele şase asocieri de firme: Asocierea Rail Works; Asocierea Pizzarotti Spa (Pizzarotti SA, IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş), Asocierea FCC Construcction S.A., Astaldi S.p.A., Activ Group Management SRL.; Asocierea SAIPEM S.P.A. , Dogus Insaat ve Ticaret AS; Asocierea STRABAG AG - STRABAG SRL; Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. – Makiol Inşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.

”Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectare a Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat”, se arată în comunicat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Călătoriile cu trenul pe distanțe mai scurte ar putea fi mai ieftine. Anunțul Ministerului Transporturilor

Se construiește o nouă autostradă, care se combină cu un drum expres. Anunțul ministrului Grindeanu

Partenerii noștri