Live

CNAIR: Drumul expres Brăila-Galați este gata în proporție de 80%. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului

Data publicării:
Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80%, anunță CNAIR. Foto: Facebook/Cristian Pistol

Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80% iar construcţia trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an, a anunţat, sâmbătă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

"Mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi. Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructorul român (Spedition UMB) montează grinzi la structura complexă de pe traseul drumului expres", a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

În paralel se lucrează la terasamente unde urmează aşternerea balastului stabilizat şi a straturilor asfaltice.

Cristian Pistol a menţionat faptul că această structură, formată dintr-un viaduct care traversează denivelat calea ferată şi dintr-un pod peste râul Siret, are o lungime totală de 1.780 metri (din care 300 metri este lungimea podului hobanat).

"În şantier constructorul a mobilizat 500 de muncitori şi 12 macarale de mare tonaj. Construcţia drumului expres Brăila-Galaţi (10,77 km) trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an", a punctat directorul CNAIR.

Valoarea contractului pentru construcţia drumului expres Brăila-Galaţi (10,77 km) este de 371,41 milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un copil de 10 ani din Galați a fost bătut crunt cu biciul, după ce ar fi speriat calul unor rude. Agresorii, arestați preventiv

Care este stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni - Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti. Anunțul CNAIR

Marcel Ciolacu a vizitat şantierul naval din Brăila: „România produce! Din ce în ce mai mult şi mai bine”

Incendiu la groapa de gunoi de lângă Galați. A fost emis mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă

Partenerii noștri