Live

Grindeanu: Astăzi a fost desemnat constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Data actualizării: Data publicării:
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost desemnat astăzi constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu- Făgăraş! Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) a fost atribuit de CNAIR unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA). Durata pentru construcţia acestui tronson - finanţat prin Programul de Transport 2021-2027- este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor”, a scris ministrul, joi, pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul urmează să construiască pe traseul acestui tronson inclusiv 27 de poduri şi pasaje.

Procedura de semnare a contractului va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat pe reţeaua de socializare că acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Se circulă în coloană pe Valea Prahovei. Ce rute alternative ai dacă vrei să scapi de aglomerație când vii de la munte sau de la mare

Șofer filmat pe contrasens pe autostrada Sibiu-Cluj. Reacția celor care au surprins imaginile (VIDEO)

A fost forat primul kilometru de tunel de autostradă din România. Se lucrează și de Paște, fără pauză, la galeriile Daniela și Alina

Numărul morților după prăbușirea unei autostrăzi în China a crescut la 48

Partenerii noștri