Grindeanu: Astăzi a fost desemnat constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține o conferinţă de presă cu ocazia semnării contractelor pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Bacău- Paşcani, în București, 15 februarie 2023.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) din autostrada Sibiu-Făgăraş a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost desemnat astăzi constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu- Făgăraş! Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,6 km ai Tronsonului 3 (Arpaşu de Jos - Sâmbăta de Sus) a fost atribuit de CNAIR unui antreprenor turc şi are o valoare de 1,77 miliarde de lei (fără TVA). Durata pentru construcţia acestui tronson - finanţat prin Programul de Transport 2021-2027- este de 48 de luni: din care 12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor”, a scris ministrul, joi, pe pagina sa de Facebook.

Antreprenorul urmează să construiască pe traseul acestui tronson inclusiv 27 de poduri şi pasaje.

Procedura de semnare a contractului va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat pe reţeaua de socializare că acest tronson va fi realizat de constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri