Live

Nou șef peste Reforma Feroviară

Data publicării:

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a numit un nou șef al Autorității pentu Reformă Feroviară, în locul lui Marian Păun, fostul președinte care a surprins recent opinia publică prin incapacitatea sa de a se exprima coerent într-un interviu acordat presei.

Gigi Gavrilă, noul președinte va avea rang de secretar de stat și îl înlocuieşte pe Marian Păun la conducerea Autorităţii pentru Reformă Feroviară, potrivit publicației clubferoviar.ro.

Numirea a avut loc prin propunerea formulată de către ministrul Transporturilor, Lucian Sova. Decizia de numire în funcţie a fost emisă de către prim-ministrul Viorica Dăncilă, decizie publicată în Monitorul Oficial al României din data de 7 martie.

Gigi Gavrilă este membru fondator al Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România – AIFR, în prezent fiind prim-vice preşedinte al acesteia şi membru în prezidiul Asociaţiei Inginerilor Feroviari Europeni – UEEIV.

Noul Preşedinte al Autorităţii pentru Reformă Feroviară este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi, având şi cursuri post-universitare din 2006 în domeniul managementului proiectelor cu finanţări internaţionale.

După o experienţă feroviară naţională dobândită în cadrul CFR SA şi al Autorităţii Feroviare Române (AFER), începând ca inginer stagiar şi până nivel de şef de departament, a fost ulterior acceptat ca Manager de Proiect la Institutul European de Cercetări Feroviare din Utrecht, Olanda.

După întoarcerea în România, în 2004, a lucrat exclusiv în domeniul privat.

Citește aici cum vede fostul ministru al Transporturilor Dan Marian Costescu reforma transporturilor feroviare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Cu 48 de km noi de autostradă în 2023, România n-a trecut de borna de 1.000 de km. A reușit acum, cu o porțiune din Centura Capitalei

Călătoriile cu trenul pe distanțe mai scurte ar putea fi mai ieftine. Anunțul Ministerului Transporturilor

Contractul pentru 62 de trenuri noi, anulat de instanță. Grindeanu: Nu e neapărat pierdere, sunt convins că va exista o reevaluare

Partenerii noștri