Live

Protest inedit. A fost „construit” primul metru al autostrăzii Pitești-Sibiu

Data actualizării: Data publicării:

Un nou apel pentru autostrăzi. Zeci de oameni s-au strâns în centrul Sibiului şi au cerut construirea mai repede a autostrăzii Pitești-Sibiu. Preț de două ore au scandat împreună şi au desenat, în mod simbolic și primul metru din autostrada care ar trebui să lege cele două oraşe.

În zona centrală a Sibiului, în jur de 50 de oameni din trei județe diferite s-au strâns pentru a-și spune doleanța. Vor autostradă de la Sibiu la Pitești.

-De la Pitești, am venit la Sibiu să construim primul metru din această autostradă, în mod simbolic, repet. Și o să întindem prima dată panoul care indică locația acestei autostrăzi.

După construirea primului metru de autostardă a urmat inaugurarea:

-Avem un reprezentant din Sibiu, un reprezentant din Vâlcea și un reprezentant din Pitești. Cu toții vom tăia în același timp panglica pentru primul metru de autostradă Pitești- Sibiu.

-Este ceva foarte necesar pentru toată această zonă. Traficul este pe Valea Oltului foarte aglomerat. Nu se mai poate circula.

-Eu cred că, în primul rând, victimele pe șoselele noastre se datorează infrastructurii și abia apoi poate a vitezei. Vă dați seama, dimineața îmi fac o rugăciune și zic: Doamne ajută să ajung cu bine. Deci este incalificabil așa ceva.

-Să-și facă treaba. Au promis nu? Au promis autostrăzi, au promis spitale.

Mihai Stănică, organizatorul protestului: E momentul să înceapă construcția acestei autostrăzi, ne-o dorim cu toții, este necesară, este nevoie de ea din toate punctele de vedere. Credem noi că aici s-a oprit Europa și vrem ca de aici în colo să continue până la București și mai departe.

Protestul din Piața Unirii a durat aproximativ două ore. Piteștenii și vâlcenii s-au întors înapoi spre case, pe Valea Oltului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNAIR a semnat contractul de aproape 1 miliard de euro pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti

Contractul pentru lotul 4 al autostrăzii Sibiu - Pitești a fost semnat cu o întârziere de doi ani

Ministrul Transporturilor: Lucrările la lotul 5 de pe autostrada Pitești - Sibiu încep pe 1 septembrie

Drulă: A fost desemnat câștigătorul pentru Lotul 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu. Contractul ar putea fi semnat luna aceasta

Partenerii noștri