Live

Galerie Foto Beluga rătăcită pe Sena a murit, în ciuda unei ambițioase operațiuni de salvare

Data actualizării: Data publicării:
Balena beluga blocată pe Sena a fost ridicată din apă, în prima etapă a unei ambițioase operațiuni de salvare la care participă zeci de oameni. Foto: Profimedia

Balena beluga blocată pe Sena a fost ridicată din apă, în prima etapă a unei ambițioase operațiuni de salvare la care au participat zeci de oameni, relatează BBC. Beluga a fost însă eutanasiată în timp ce era transportată spre ocean, pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

 

ACTUALIZARE 12 50. Beluga rătăcită în Sena a fost eutanasiată în timp ce era transportată către oceanul Atlantic. Animalul nu a mai putut să respire, starea sa de sănătate s-a agravat brusc, așa că veterinarii au decis să-l eutanasieze.


Știrea inițială: Balena de patru metri, o specie protejată care trăiește de obicei în apele arctice mult mai reci, a rămas blocată în râu, la nord-vest de Paris, timp de o săptămână.

Peste 10 veterinari așteptau pe o barjă pentru a trata balena, după ce a fost ridicată din apă într-un fel de hamac construit special. Aproximativ 80 de persoane sunt implicate în operațiunea de salvare, inclusiv scafandri și poliție.

Echipa de salvare a avut nevoie de aproape șase ore pentru a ridica din apă balena bolnavă, care cântărește 800 de kilograme, și a o pune pe o barjă. Salvatorii au mutat-o apoi într-un camion frigorific, cu care o vor transporta pe coastă. Ei vor încerca apoi să trateze animalul timp de câteva zile, înainte de a-l elibera în larg.

„Este o operațiune de salvare lungă, foarte tehnică, care a necesitat multe abilități”, a spus Isabelle Dorliat-Pouzet, secretar general al prefecturii Eure.

Mamiferul, care s-a rătăcit în Sena săptămâna trecută și a parcurs înot aproape jumătate din distanța până la Paris, a fost închisă în ecluza unei nave, unde a primit un cocktail de vitamine în weekend, dar a refuzat hrana, au declarat reprezentanții organizației Sea Shepherd France, mai scrie sursa citată.

Oficialii francezi nu știu care este motivul pentru care balena s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural, existând îngrijorări serioase cu privire la șansele sale de supraviețuire în apele calde ale Senei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bolsonaro neagă că a hărțuit o balenă cu cocoașă: „Nu am deranjat-o în vreun fel”

Schimbările climatice au un efect devastator asupra balenelor și delfinilor (Studiu)

Bolsonaro a comis-o din nou: Fostul președinte de extremă dreapta al Braziliei este acuzat că a hărțuit o balenă

Un bărbat a murit și unul a fost rănit după ce barca le-a fost lovită de o balenă, în largul Australiei

Partenerii noștri